Fotopraha.com | Praha a okolí ve fotografiích

Praha fotografická 2010

Velikou událostí pro všechny, kdo mají rádi Prahu, a hlavně pro všechny její fotografy je výstava 14. ročníku soutěže Praha fotografická, která se koná od 26.8. do 26.9.2010 na Staroměstské radnici v Praze. Každým rokem totiž tato soutěž nabízí obraz hlavního města jako kaleidoskop složený z nejrůznějších úhlů pozorování. Spektrum autorů vystavovaných snímků je velmi široké – od fotografů, kteří se Praze soustavně věnují, přes obyvatele Prahy po její návštěvníky z domova i ciziny.

Letos se soutěže zúčastnilo 131 profesionálních i amatérských fotografů s celkem 1520 fotografiemi, z toho bylo 94 mužů a 37 žen nejrůznějších profesí, nejmladšímu účastníkovi je 17 a nejstaršímu 82 let. Dvanáct z účastníků jsou cizinci.

Mě se letos podařilo s mými snímky od zimní Vltavy vyhrát hlavní cenu FOMA za nejlepší černobílé fotografie, což při své premiérové účasti v této soutěži považuji za skvělé.

Mé vítězné fotografie

 


Pokud byste si rádi prohlídli mé nejnovější černobílé fotografie (nejen Prahy), naleznete je na mých stránkách, které plně věnuji právě monochromatickým snímkům www.cernobila.com.